Manifestation, vänsterkongress och gulfbråk (5/1/12)

Malmömordens efterverkingar rullar vidare och börjar få lite mer generella proportioner. I Sydsvenskan pratar man om en andra generations gängkriminella och pekar ut Malmö som en särskilt utsatt storstad och DN lyfter att tullen satsar på narkotika istället för vapen.
Folket i Malmö verkar samla sig för något stort. Mona Masri skriver idag bra om snacket som går, och värdet av  att samla sej. Och samling ser det ut att bli. Imorgon klockan 17.00 på Gustav Adolfs torg hålls det en manifestation mot illegala vapen och organiserad brottslighet. Än så länge drygt 4500 personer anmälda. Politiskt obundet, med till exempel Luciano Astudillo i spetsen.

Idag går Vänsterpartiet till kongress i Uppsala. Det susar i säven om hur viktig just den här kongressen är, för partiet, men också för svensk opposition i allmänhet nu när sossarna ser så svaga ut. Det talas om vikten av att föra en politik som folk kan relatera till, men framförallt diskuteras det om man ska ha två eller en partiledare.
Stadgeändringen som krävs för att kunna välja två partileadre behandlas idag och valet av ny(a) partiledare sker imorgon. Jonas Sjöstedt är valberedningens förslag och därmed favorittippad. På den eventuella andra positionen är det mer öppet, men det står mellan Ulla Andersson och Rossana Dinamarca.

Och så var det de här iranska robotarna. Om Iranierna blockerar Hormuzsundet kan oljepriset gå upp med 50%. Så, för att förhindra det har EU beslutat att inleda sanktioner mot Iran, och USA har, än en gång, meddelat att de tänker hålla sundet öppet. Det finns bråkpotential.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0