Primärval, mystiska missiler och gladiatorer (3/1/12)

Idag börjar det, Republikanernas primärval. Iowa är delstaten, och enligt SR så ser det jämnt ut mellan Rick Santorum, Ron Paul och Mitt Romney. Antalet röster är inte jättestort, istället är det det symboliska värdet av att vinna först som räknas.

Mordet i Malmö rullar på. Ännu ingen misstänkt gripen, och det ska tydligen vara få som hör av sig till polisen. Polisen har slagit fast att man sköt för att döda och har hittat tomhylsor på platsen.
Från olika håll pratar man om att det är mängden olagliga vapen i Malmö som orsakat den senaste mordvågen i Malmö. Låter inte orimligt, men en utbildad gissning är väl att gängen bidrar med sitt.

Igår testade Iran även långdistansrobotar. Det följde man upp med att varna USA för att skicka hangarfartyg och andra militära fartyg till Hormuzsundet. Samtidigt säger ryssarna, som tydligen har ganska nära band till Iran, att Iran inte alls har långdistansrobotar och inte kommer få det på ett bra tag. Det har heller inte nämnts en enda räckvidd som kommer över gränsen ens för en MRBM, förutom den tidigare då. Högst suspekt, herr Ahmadinejad.

Slutligen har TV4 beslutat att återuppliva den gamla dängan Gladiatorerna. Nu på fredag brakar det loss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0